Norteam

Norteam satsar på digital utveckling och ökad synlighet

Dennis-och-Irene

Norteam tar nästa steg på utvecklingsresan och fokuserar nu på att avancera både vad gäller teknisk utveckling och synlighet. Dennis är vår första integrations- och automationsspecialist som ansvarar över att ta utvecklingen av vår IT Portal, Norteam CloudPortal till nästa nivå. Irene är vår nya marknadskoordinator som arbetar för att stärka vår närvaro online och synlighet på sociala medier. Lär känna våra nya kollegor och hör mer om deras tankar om framtiden på Norteam.

Lär känna Dennis Berglöf, Integrations- och automationsspecialist

Om du skulle beskriva din första arbetsdag hos Norteam med en låt-titel, vilken hade du valt och varför?

- The sound of silence, ha ha. Det var den 2:a januari och folk var fortfarande på lov eller jobbade hemma, så kontoret gapade tomt. Men det var skönt jämfört med ett par dagar senare då de rev en vägg och dubblerade storleken på kontoret, så då blev det raka motsatsen.

Vad ser du mest fram emot under året i din roll som Integrations- och automationsspecialist?

- Vi ska bl.a integrera Cloudportalen mot ett helt nytt system då, så ser fram emot att få vara delaktig i ett nytt projekt tillsammans med kund, från önskemål till färdig implementation.

Vad är något dina kollegor ofta ber dig om hjälp med?

- Allt som handlar om något i CloudPortalen brukar ju hamna hos mig.
Vad händer när man gör si? Är det möjligt att göra så? Då försöker jag förklara eller skapa och börja jobba med en ny feature request. Men i bästa fall så är det något som redan går att göra.

Vilken är din roligaste färdighet som du inte får använda i ditt jobb?

- Hmm... Rolig vet jag inte, men jag är rätt bra på att hitta små sätt att automatisera och effektivisera vardagliga rutiner åt kollegor och då brukar de bli väldigt glada i alla fall. Tänker man att "det måste finnas något smartare sätt att göra detta", så gör det oftast det. Men folk är ändå ganska datavana här, så har jag legat lågt med att berätta om det eftersom jag har ganska fullt i min backlog med mina ordinarie arbetsuppgifter.

Vilka två saker skulle du ta med dig till en öde ö – om mat och vatten redan fanns där?

- Just nu är jag inne i ett flow och skapar en massa musik så det hade nog varit en gitarr och ett piano då (smidigt att släpa med också tänker jag). Såvida det inte finns ström och internetuppkoppling där, för då tar jag med paddan och inspelningsstudion i stället!

Lär känna Irene Mantonanakis, Marknadskoordinator

Vad var ditt första intryck av Norteam?

- Första intrycket var wow vilket snyggt kontor och det knäckte mina förutfattade meningar om ett IT-bolag. Det kändes som ett kul och modernt bolag med bland annat rutschkana, gym, pingisbord och FIFA på kontoret. En stor anledning till att jag valde Norteam var för att det kändes som ett företag med öppen arbetskultur och utvecklingsmöjligheter, samt att det skrattades mycket på kontoret - det är viktigt!

Vilken filmkaraktär tycker du bäst representerar din roll som marknadskoordinator?

- Jag skulle säga att Pippi beskriver min roll som marknadskoordinator väldigt bra. Hon är fantasifull och kreativ, vilket behövs i mitt arbete. Pippi är också självständig vilket krävs i min roll då jag skapar mycket innehåll och då behöver nörda ner mig i både tjänster, trender, redigeringssätt mm. Pippis liv verkar också rätt händelserikt, och som marknadskoordinator kan dagarna skilja sig åt väldigt mycket. Ena dagen agerar man fotograf och nästa planerar man inför ett event.

Vad är det mest oväntade du har lärt dig under din tid på Norteam?

- Det mest oväntade var nog att jag hamnade på just ett IT-bolag. Det hade jag inte förutsett då det inte är något jag varit särskilt insatt i tidigare. Så det mest oväntade jag lärt mig är helt klart allt IT-relaterat, men det är väldigt kul och jag är glad att jag hamnade just här!

Om du fick bestämma en arbetsplatsregel som alla var tvungna att följa, vad skulle den vara?

- Då hade jag bestämt att alla skulle ta minst en bild om dagen på något de gjort under sin arbetsdag och skicka bilden till mig. Det hade underlättat lite i mitt content-skapande, ha-ha!

Hur planerar du att spendera din sensommar?

- Jag går på semester väldigt snart och då kommer jag åka och hälsa på min grekiska familj på Kreta och hänga lite på familjens landställe på Blidö. Det kommer bli mycket god mat, strandhäng och åka båt. Så länge jag är nära havet så är jag nöjd!

Joina vårt team!

Är du redo att ta nästa steg i din karriär inom IT? Är du kanske IT-säkerhetsspecialist, IT-konsult eller vill du arbeta nära våra kunder med IT-support? Skicka in din spontanansökan här.

Senaste
nytt