Norteam

Ny COO till Norteam

Niclas Anvret ny COO

Vi är glada att välkomna vår nya Chief Operating Officer Niclas Anvret till vår ledning. Niclas har en gedigen bakgrund inom strategiskt arbete och utvecklingsfrågor och kommer närmast från rollen som COO inom flygbranschen. Niclas berättar om hans planer för Norteam och dess vidare affärsutveckling.

Lär känna Niclas Anvret, Chief Operating Officer

Kan du berätta lite om dig och din bakgrund?

Uppvuxen i Stockholm med ett aktivt naturengagemang genom skidåkning, scouting och orientering. Under uppväxten har jag drivits av en nyfikenhet till personer och omgivning och där resande inom och utanför Europa haft ett stort inslag.

Efter gymnasiet blev det lumpen inom artilleriet i Boden och efter MUCK flyttade jag till Linköping för att studera till civilingenjör i Industriell Ekonomi. Genom studierna och yrkesåret som projektledare på teknologmässan i Linköping samt studierna i USA blev jag ännu mer engagerad och intresserad av hur man genom rätt typ av ledarskap och förutsättningar kan få personer och organisationer att växa.

Mitt yrkesliv har sedan präglats till mångt och mycket av förändringsprojekt eller att skapa struktur och tydlighet för att kunna leda ett företag framåt. Affärsdrivet har hela tiden funnits där och med min mjuka sida för människan har förändringsledning och affär blivit en röd tråd för mig.

Vad var det som lockade dig att ta dig an rollen som COO hos Norteam?

Dels kommer jag närmast från en likadan roll men jag kände också väldigt mycket för det som Norteam står inför – att växla upp affär och organisation. Detta är utmaningar som ger mig mycket energi och jag trivs med att arbeta med att skapa förutsättningar för nya möjligheter.

Vad driver dig framåt i din roll?

Att sätta upp höga ambitioner och att få vara med och bidra till förbättringar tillsammans med kollegor.

Hur ser dina visioner och mål ut för Norteam?

Att konkretisera vart vi är på väg med Norteam och att genom det skapa delaktighet och tydlig inkludering hos alla medarbetare så alla vet hur man är med och påverkar vägen till målet.

Vad gör du helst när du inte är på jobbet?

När jag inte arbetar spenderar jag mycket tid med min fru och mina två barn. Vi bor i Solna och vi älskar att resa, att vara ute i naturen och jag försöker träna så mycket jag hinner.

Fem snabba:

Morgonmänniska eller nattuggla?

Solsemester eller skidsemester?

Färgade kläder eller svartvitt?

SMS eller samtal?

Sjunga eller dansa?

Senaste
nytt