Norteam

Olika roller inom IT-branschen

Samuel-och-Sebastian

Har du funderat på hur det är att arbeta inom IT-branschen? Vi frågade vår första BC-konsult någonsin om hans upplevelse av att arbeta med Dynamics 365 Business Central och hans visioner för systemet. Vår nya Tech Advisor, tidigare IT-supporttekniker inom byggbranschen och Polismyndigheten, delar även med sig av hans upplevelse av att ge tekniskt stöd och rådgivning till våra kunder. Läs intervjun nedan för att få en djupare inblick i deras roller och expertis.

Lär känna Samuel Lindström, Tech Advisor

Om du skulle beskriva din första arbetsdag hos Norteam med en film-rubrik, vilken hade du valt och varför?

- Batman begins. För att det är en origin story och det är en väldigt bra film.

Vad är det bästa med att vara en del av support-teamet?

- Det bästa är gemenskapen man har. Det känns verkligen som att man jobbar tillsammans och hjälps åt. Det är även det viktigaste tycker jag.

Om du fick välja en känd karaktär som representerar din roll på jobbet, vem skulle det vara och varför?

- Spiderman. För att det kan bli mycket multitasking, känns ibland som man är lite överallt. Vilket gör jobbet lite livligare.

Har du någon dold talang eller förmåga som du vill dela med dig av?

- Jag kan göra kick-ups med en fotboll väldigt länge.

Det är fredag och du har slutat för dagen, vart hittar vi dig?

- Hemma (eller på bar) och kollar fotboll med kompisar.

Lär känna Sebastian Waldberg, Business Central Consultant

Vad var ditt första intryck av Norteam?

- Definitivt att detta är ett företag med fart och fläkt där det händer mycket. Alla kollegor är väldigt trevliga och tillmötesgående så det gick snabbt att känna sig som en i gänget. Det var också tydligt hur bra alla trivdes med varandra. Jag fick intrycket av att Norteam är ett företag som är ambitiöst samtidigt som man värdesätter medarbetarnas välmående högt.

Vad ser du mest fram emot under 2024 i din roll som Business Central Consultant?

- Oj, svår fråga…det är många saker. Jag känner dock att det ska bli roligt att få vara med att forma Norteams erbjudande kring Business Central. Mycket fokus kommer för mig handla om att paketera våra produkter och leveranser till våra kunder. Samtidigt som jag kommer ha nära kontakt med Microsoft för att växa vårt partnerskap till högre nivåer. Sen är det väldigt mycket spännande saker som händer inom AI, även inom Business Central, och där hoppas jag att Norteam kan bli ett företag i framkant!

Hur hade du beskrivit ditt jobb för en sjuåring?

- Haha, jag som redan tycker det är svårt att beskriva det i dagsläget. Hmm.. jag hade nog sagt något i stil med ”Tänk dig att du har en leksak som heter Business Central, som kan göra jättemycket saker, men du vet inte hur du ska leka med den. Där kommer jag in och visar mina kunder hur de ska leka med den. Om leksaken går sönder eller inte fungerar så vet jag hur man fixar det och om mina kunder vill att leksaken ska bli ännu bättre, så kan jag också bygga om den så att kunderna blir nöjda och glada."

Om du fick bestämma en arbetsplatsregel som alla var tvungna att följa, vad skulle den vara?

- En klassiker är ju att man inte värmer matlådor med fisk i mikron men jag skulle nog vilja införa att alla interna mejl man skickar ska ha en separat mejlsignatur. Så att det exempelvis står ”Mvh Dansdrottningen”, eller ” Mvh Fikafantomen”.

Vilka två saker skulle du ta med dig till en öde ö – om mat och vatten redan fanns där?

- Jag utgår från att det är en ö med mycket sol och då hade jag tagit med mig solskyddsfaktor, annars finns risken att jag blir röd som en krabba. Sen hade jag tagit med mig Bear Grylls, han hade nog kunnat få mig att överleva och guida mig hem.

Joina vårt team!

Är du redo att ta nästa steg i din karriär inom IT? Är du kanske IT-säkerhetsspecialist, IT-konsult eller vill du arbeta nära våra kunder med IT-support? Skicka in din spontanansökan här.

Senaste
nytt